Què és FCCI?

Fundació CCI és una entitat independent, sense ànim de lucre en la qual participen entitats i centres de formació, empreses i entitats públiques i privades i que té per objecte el desenvolupament de mitjans i eines d’ avaluació i certificació de coneixements d’ anglès, francès, alemany i d’ altres idiomes d’ ús a la UE amb els paràmetres i nivells del Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües: aprenentatge, ensenyament i avaluació (MCERL) i amb criteris transparents, fiables, independents i únics per a tots els idiomes; i la difusió dels mateixos tant en els àmbits de la formació com de la utilització laboral o acadèmica, empresarial i institucional.

Què caracteritza FCCI?

Per tractar-se d’ un servei de caràcter privat i independent, FCCI es defineix per la seva neutralitat, imparcialitat i objectivitat. A més, considerant íntegrament tot el procés de mesurament, anàlisi i valoració dels coneixements que s’ avaluen, FCCI es caracteritza també com un servei a un cost raonable i accessible i, alhora que professionalment fiable i acreditat.

Els certificats de la Fundació CCI

Expressen el coneixement d’ idiomes del titular amb els nivells definits en el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües. I assoleix amb el mateix contingut i nomenclatura a ANGLÈS, FRANCÈS, ALEMANY, ESPANYOL i tots els idiomes de la UE als quals es refereixen els certificats. Reflecteixen el nivell de coneixements d’ idiomes de manera fiable i transparent que posseeix el titular del certificat. Són l’ element més adequat per acreditar que un candidat compleix amb el nivell de coneixements d’ idiomes que requereix:

  • Un determinat lloc de treball
  • L’ accés a una determinada formació.
  • Que està en possessió d’ una determinada competència en idiomes.
  • O qualsevol supòsit que requereixi una acreditació en idiomes.

Són el document adequat per:

  • El departament de RRHH que el valoren com a acreditació fiable.
  • El centre de formació que té una valoració fiable dels coneixements d’ un alumne.
  • El titular del certificat que disposa d’ un document per acreditar la seva competència.
  • Per formar part de qualsevol currículum vitae actual.

A qui va dirigit?

El sistema d’ avaluació i certificació de competències en idiomes de la Fundació CCI té diversos destinataris que precisen o aprofiten els avantatges que el sistema els ofereix:

És evident que és el principal destinatari del sistema. Els estudiants d’un idioma, els alumnes que segueixen accions formatives o cursos d’ idiomes, precisen finalitzar-los amb una acreditació fiable i solvent que certifiqui els seus coneixements i competències tant en l’ àmbit de la formació: ocupacional, contínua o acadèmica, com finalment en l’ àmbit laboral millorant l’ocupabilitat.

El departament de recursos humans de les empreses, especialment les PIMES precisen un instrument fiable, comprensible, transparent i clar com els certificats de La Fundació CCI tant per definir el perfil d’ un lloc de treball, com per valorar els candidats a aquest lloc.

Que li disposarà: dels paràmetres adequats per a l’organització dels seus itineraris formatius, d’un sistema de certificats que, amb l’empara dels altres participants en el sistema: empreses, associacions, institucions, etc. donarà a la seva activitat el reconeixement i prestigi que els correspon.

Nivells

La Fundació CCI, en el seu afany per donar un servei estandarditzat , assegurarà que els nivells de les proves que administra s’ajusten als paràmetres que estan recollits en el document anomenat Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching and Assessment (CEF), és a dir, Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües: aprenentatge, ensenyament i avaluació (MCER).

Els continguts són agrupats per destreses, d’ acord amb els descriptors que cadascun d’ aquests nivells comporta, desenvolupats de manera que s’ asseguri un mesurament: fiable, transparent i homogènia per a tots els idiomes, el resultat esquemàtic dels quals està dividit en 6 nivells:

És l’adequat per a aquelles persones que en l’exercici de la seva professió es relacionen esporàdicament amb un altre idioma i no hi desenvolupen una activitat important del seu treball.

Permet desenvolupar-se amb senzillesa en situacions quotidianes podent entendre i expressar-se en les situacions més usuals de la vida.

És l’ adequat per a aquelles persones que en l’exercici de la seva professió es relacionen amb freqüència en un altre idioma, desenvolupant en ell alguna activitat del seu treball.

Permet desenvolupar-se en la majoria de les situacions i defensar-se en un ambient internacional.

És l’ adequat per a aquelles persones que en el desenvolupament de la seva professió es troba sovint amb la necessitat d’ usar l’ altre idioma, havent de fer-hi front a situacions importants del seu treball.

Permet desenvolupar la professió en un ambient internacional.

Per a més informació visiteu la pàgina web https://fundacioncci.com